Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Oroszkrém torta

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 17 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél dl étolaj
  • fél dl víz

Krém készítése:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs húsa
  • 1 doboz maskarpone

Díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 narancs

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

26 cm-es kapcsos tortaformába tesszük, amit előzőleg kikenünk margarinnal, és morzsával meghintjük. 170 fokos sütőben megsütjük a piskótát. Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoljuk.

A piskótát három egyforma lapra felvágjuk. A pudingot a  csomagoláson leírtak szerint felfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, belekeverjük a mascarponét, és a habbá vert tejszínt. A narancs húsát apró darabokra vágjuk, és a krémbe belekeverjük.

A torta alsó lapját megkenjük a krémmel, rátesszük a második lapot, ezt is megkenjük a krémmel, majd rátesszük a harmadik lapot, erre azonban már jóval kevesebb krém is elegendő (kb. 3 ek), ezt szépen egyenletesen kenjük el rajta.

A tejszínt a porcukorral habbá verjük. Ezzel díszítjük fel a tortát. Az oldalára narancsot és tejszínhabot tehetünk még díszítésként.