Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- fél dl rum
- 10 dkg mazsola
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál táljába ütjük, hozzáadjuk a cukor és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 10 perc után fakanállal lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral, majd ha lehúztuk a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, rumot és a mazsolát. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet rásimítjuk és befedjük a maradék lappal.
A tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát, majd a maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »