Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- fél dl rum
- 10 dkg mazsola
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál táljába ütjük, hozzáadjuk a cukor és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 10 perc után fakanállal lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral, majd ha lehúztuk a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, rumot és a mazsolát. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet rásimítjuk és befedjük a maradék lappal.
A tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát, majd a maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.