Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- fél dl rum
- 10 dkg mazsola
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál táljába ütjük, hozzáadjuk a cukor és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 10 perc után fakanállal lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral, majd ha lehúztuk a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, rumot és a mazsolát. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet rásimítjuk és befedjük a maradék lappal.
A tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát, majd a maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »