Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • fél dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a keverőtál táljába ütjük, hozzáadjuk a cukor és kb 10 perc alatt keményre felverjük. 10 perc után fakanállal lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral, majd ha lehúztuk a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, rumot és a mazsolát. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet rásimítjuk és befedjük a maradék lappal.

A tejszínt kemény habbá verjük, bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát, majd a maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.