Oroszkrém torta recept
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és sütőport.
Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk.
A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a tojások sárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingporos elegyet, majd megfőzzük a krémet. Kihűtjük, majd a rummal kikeverjük. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pudinghoz, mazsolát teszünk bele, majd a zselatint keverjük el benne. Megtöltjük a tortát. Hűtőben pihentetjük.
A tetejét és az oldalát tejszínhabbal megkenjük, az oldalát szeletelt mandulával, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

