Oroszkrém torta recept

Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és sütőport.
Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk.
A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a tojások sárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingporos elegyet, majd megfőzzük a krémet. Kihűtjük, majd a rummal kikeverjük. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pudinghoz, mazsolát teszünk bele, majd a zselatint keverjük el benne. Megtöltjük a tortát. Hűtőben pihentetjük.
A tetejét és az oldalát tejszínhabbal megkenjük, az oldalát szeletelt mandulával, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »