Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 3 dl tej
    • 4 dkg vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 9 dkg cukor
    • 3 dl cukrozott habtejszín
    • 1 dkg zselatin+5 dkg víz
    • rum
    • mazsola

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és sütőport.

    Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk.

    A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a tojások sárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingporos elegyet, majd megfőzzük a krémet. Kihűtjük, majd a rummal kikeverjük. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.

    A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pudinghoz, mazsolát teszünk bele, majd a zselatint keverjük el benne. Megtöltjük a tortát. Hűtőben pihentetjük.

    A tetejét és az oldalát tejszínhabbal megkenjük, az oldalát szeletelt mandulával, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá