Oroszkrém torta recept

Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és sütőport.
Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk.
A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a tojások sárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingporos elegyet, majd megfőzzük a krémet. Kihűtjük, majd a rummal kikeverjük. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pudinghoz, mazsolát teszünk bele, majd a zselatint keverjük el benne. Megtöltjük a tortát. Hűtőben pihentetjük.
A tetejét és az oldalát tejszínhabbal megkenjük, az oldalát szeletelt mandulával, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »