Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk. A másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és sütőport.
Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk.
A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a tojások sárgájával. A megmaradt tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingporos elegyet, majd megfőzzük a krémet. Kihűtjük, majd a rummal kikeverjük. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pudinghoz, mazsolát teszünk bele, majd a zselatint keverjük el benne. Megtöltjük a tortát. Hűtőben pihentetjük.
A tetejét és az oldalát tejszínhabbal megkenjük, az oldalát szeletelt mandulával, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.