Oroszkrém torta recept
Piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek liszt
- 7 ek kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 1,5 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 6 dl tej
- 0,5 dl rum
- 3 dl Hulala habtejszín
Díszítés:
- 2 dl Hulala
- ízlés szerinti díszek
Elkészítése:
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.
A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.
Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.
A 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

