Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 1,5 csomag főzni való vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 6 dl tej
    • 0,5 dl rum
    • 3 dl Hulala habtejszín

    Díszítés:

    • 2 dl Hulala
    • ízlés szerinti díszek

    Elkészítése:

    A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.

    A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
    Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.

    Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
    A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
    A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.

    A 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá