Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Oroszkrém torta

Piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1,5 csomag főzni való vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl Hulala habtejszín

Díszítés:

  • 2 dl Hulala
  • ízlés szerinti díszek

Elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.

A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.

Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.

A 2 dl habtejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.