Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo torta recept

Oreo torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához: (a csésze 2 dl-es)

    • 2 csésze víz
    • 1 csésze jó minőségű, holland kakaópor
    • 2 és 2/3 csésze liszt
    • 2,5 kávéskanál sütőpor
    • 2 csipet só
    • 1 csésze vaj
    • 2 csésze cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál vanília kivonat

    A krémhez:

    • 250 g natúr krémsajt
    • 1/2 l habtejszín
    • 10 dkg vaj
    • 2 teáskanál vanília kivonat
    • 100 g porcukor
    • 12-16 Oreo keksz
    • 1 tasak zselatin

    A tetejére:

    • 1 tábla étcsoki
    • 50 g vaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd kihűtjük. Közben az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, vanília kivonattal, ezt robotgéppel is elvégezhetjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

    Akkor jó, ha kissé kifehéredett a massza. A tojásos keverékhez adjuk a vizet, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és alaposan összedolgozzuk.

    Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük (tűpróbát érdemes végezni), majd a formában kihűtjük.

    Krém:

    A tejszínt keményre felverjük. A felolvasztott vajat elkeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.

    A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a krémsajtos krémbe keverjük.

    A kekszet apró darabokra törjük, a krémhez adjuk, végül lazán beleforgatjuk a habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Ha a lap kihűlt akkor ketté vágjuk, rákenjük a krémet és ráborítjuk a másik lapot. A csokit felolvasztjuk a vajjal és szépen bevonjuk a torta tetejét.

    A tetejét keksszel díszítjük. Legalább két órára hűtőbe tesszük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá