Oreo torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához: (a csésze 2 dl-es)
- 2 csésze víz
- 1 csésze jó minőségű, holland kakaópor
- 2 és 2/3 csésze liszt
- 2,5 kávéskanál sütőpor
- 2 csipet só
- 1 csésze vaj
- 2 csésze cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál vanília kivonat
A krémhez:
- 250 g natúr krémsajt
- 1/2 l habtejszín
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 100 g porcukor
- 12-16 Oreo keksz
- 1 tasak zselatin
A tetejére:
- 1 tábla étcsoki
- 50 g vaj
Elkészítése:
Tészta:
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd kihűtjük. Közben az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, vanília kivonattal, ezt robotgéppel is elvégezhetjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Akkor jó, ha kissé kifehéredett a massza. A tojásos keverékhez adjuk a vizet, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és alaposan összedolgozzuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük (tűpróbát érdemes végezni), majd a formában kihűtjük.
Krém:
A tejszínt keményre felverjük. A felolvasztott vajat elkeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a krémsajtos krémbe keverjük.
A kekszet apró darabokra törjük, a krémhez adjuk, végül lazán beleforgatjuk a habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha a lap kihűlt akkor ketté vágjuk, rákenjük a krémet és ráborítjuk a másik lapot. A csokit felolvasztjuk a vajjal és szépen bevonjuk a torta tetejét.
A tetejét keksszel díszítjük. Legalább két órára hűtőbe tesszük.