Oreo torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A tésztához: (a csésze 2 dl-es)

  • 2 csésze víz
  • 1 csésze jó minőségű, holland kakaópor
  • 2 és 2/3 csésze liszt
  • 2,5 kávéskanál sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 csésze vaj
  • 2 csésze cukor
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat

A krémhez:

  • 250 g natúr krémsajt
  • 1/2 l habtejszín
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g porcukor
  • 12-16 Oreo keksz
  • 1 tasak zselatin

A tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 50 g vaj

Elkészítése:

Tészta:

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd kihűtjük. Közben az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, vanília kivonattal, ezt robotgéppel is elvégezhetjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

Akkor jó, ha kissé kifehéredett a massza. A tojásos keverékhez adjuk a vizet, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és alaposan összedolgozzuk.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük (tűpróbát érdemes végezni), majd a formában kihűtjük.

Krém:

A tejszínt keményre felverjük. A felolvasztott vajat elkeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.

A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a krémsajtos krémbe keverjük.

A kekszet apró darabokra törjük, a krémhez adjuk, végül lazán beleforgatjuk a habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Ha a lap kihűlt akkor ketté vágjuk, rákenjük a krémet és ráborítjuk a másik lapot. A csokit felolvasztjuk a vajjal és szépen bevonjuk a torta tetejét.

A tetejét keksszel díszítjük. Legalább két órára hűtőbe tesszük.