Hozzávalók:
A tésztához: (a csésze 2 dl-es)
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd kihűtjük. Közben az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, vanília kivonattal, ezt robotgéppel is elvégezhetjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Akkor jó, ha kissé kifehéredett a massza. A tojásos keverékhez adjuk a vizet, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és alaposan összedolgozzuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük (tűpróbát érdemes végezni), majd a formában kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük. A felolvasztott vajat elkeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a krémsajtos krémbe keverjük.
A kekszet apró darabokra törjük, a krémhez adjuk, végül lazán beleforgatjuk a habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha a lap kihűlt akkor ketté vágjuk, rákenjük a krémet és ráborítjuk a másik lapot. A csokit felolvasztjuk a vajjal és szépen bevonjuk a torta tetejét.
A tetejét keksszel díszítjük. Legalább két órára hűtőbe tesszük.