Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreo torta recept

Oreo torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

    • 25 dkg liszt
    • 30 dkg cukor
    • 12 dkg cukrozatlan kakaó
    • 2 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 2,5 dl víz
    • 2 dl kefír
    • 2 dl olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy hasonló)
    • 1/2 l habtejszín
    • 6 dkg porcukor
    • 12 db Oreo keksz (normám méretű)

    Díszítés:

    • 10 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.

    Egy 24 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a második adaggal is. Rácson teljesen kihűtöm a tortalapokat.

    A krémhez a krémsajtot és a porcukrot robotgéppel habosra keverem, félreteszem. A tejszínből kemény habot verek és 3 adagban lazán hozzáforgatom a sajtkrémhez. A kekszeket összetöröm és a krémhez keverem. Az egyik kihűlt tortalapot tortatálra teszem, megkenem a kekszes krémmel vastagon, majd óvatosan ráteszem a második tortalapot.

    Fél liter tejszínt fel verek, és azzal díszítem. Az oldalát olvasztott csokival körbe lehet csorgatni, vagy ízlés szerint díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá