Oreo torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 12 dkg cukrozatlan kakaó
  • 2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl kefír
  • 2 dl olaj
  • 3 tojás

Krém:

  • 25 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy hasonló)
  • 1/2 l habtejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 12 db Oreo keksz (normám méretű)

Díszítés:

  • 10 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem és a keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.

Egy 24 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a második adaggal is. Rácson teljesen kihűtöm a tortalapokat.

A krémhez a krémsajtot és a porcukrot robotgéppel habosra keverem, félreteszem. A tejszínből kemény habot verek és 3 adagban lazán hozzáforgatom a sajtkrémhez. A kekszeket összetöröm és a krémhez keverem. Az egyik kihűlt tortalapot tortatálra teszem, megkenem a kekszes krémmel vastagon, majd óvatosan ráteszem a második tortalapot.

Fél liter tejszínt fel verek, és azzal díszítem. Az oldalát olvasztott csokival körbe lehet csorgatni, vagy ízlés szerint díszíteni.