Olcsó dobos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- fél kg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 cs sütőpor
Krém:
- fél l tej
- 30 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin ( ez nem kötelező)
- 2-3 ek kakaópor
Tetejére:
- kb 15 dkg cukor karamellizálva
- 1 kk margarin ( ettől nem lesz kemény, csak ropogós)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk , és 5 egyenlő részre osztjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk és egyenként kisütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük annyi tejjel, hogy habarás állagú legyen. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel. A habarást hozzáadjuk a tejhez és sűrű krémmé főzzük,majd hozzáadjuk a kakaóport ( majd hozzá adhatunk 10 dkg vajat). Ha kihűlt megtöltjük vele a lapokat. A karamellizált cukrot még melegen öntjük a tortára. A mázat melegen szeljük, mert ha megdermed nehéz lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

