Olcsó dobos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- fél kg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 cs sütőpor
Krém:
- fél l tej
- 30 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin ( ez nem kötelező)
- 2-3 ek kakaópor
Tetejére:
- kb 15 dkg cukor karamellizálva
- 1 kk margarin ( ettől nem lesz kemény, csak ropogós)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk , és 5 egyenlő részre osztjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk és egyenként kisütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük annyi tejjel, hogy habarás állagú legyen. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel. A habarást hozzáadjuk a tejhez és sűrű krémmé főzzük,majd hozzáadjuk a kakaóport ( majd hozzá adhatunk 10 dkg vajat). Ha kihűlt megtöltjük vele a lapokat. A karamellizált cukrot még melegen öntjük a tortára. A mázat melegen szeljük, mert ha megdermed nehéz lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »