Olasz epres csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- kevés tej
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál vaníliás porcukor
- 40 dkg friss eper
- 3 evőkanál eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. 22 cm átmérőjű kerek szilikonformába simítjuk és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémsajtot a vaníliás porcukorral elkeverjük. Az eprek zöld szárát levágjuk, az eperszemeket alaposan megmossuk, a felét szeletekre, a másik felét cikkekre daraboljuk.
A csokis tortalapot lapjával félbevágjuk, az alját megkenjük a fele krémmel, befedjük eperszeletekkel és rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tortalapot, megkenjük eperlekvárral és az epercikkekkel kirakjuk a tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »