Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz epres csokoládétorta recept

Olasz epres csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • kevés tej

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3 evőkanál vaníliás porcukor
    • 40 dkg friss eper
    • 3 evőkanál eperlekvár

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. 22 cm átmérőjű kerek szilikonformába simítjuk és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

    A krémsajtot a vaníliás porcukorral elkeverjük. Az eprek zöld szárát levágjuk, az eperszemeket alaposan megmossuk, a felét szeletekre, a másik felét cikkekre daraboljuk.

    A csokis tortalapot lapjával félbevágjuk, az alját megkenjük a fele krémmel, befedjük eperszeletekkel és rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tortalapot, megkenjük eperlekvárral és az epercikkekkel kirakjuk a tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá