Olasz epres csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- kevés tej
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál vaníliás porcukor
- 40 dkg friss eper
- 3 evőkanál eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. 22 cm átmérőjű kerek szilikonformába simítjuk és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémsajtot a vaníliás porcukorral elkeverjük. Az eprek zöld szárát levágjuk, az eperszemeket alaposan megmossuk, a felét szeletekre, a másik felét cikkekre daraboljuk.
A csokis tortalapot lapjával félbevágjuk, az alját megkenjük a fele krémmel, befedjük eperszeletekkel és rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tortalapot, megkenjük eperlekvárral és az epercikkekkel kirakjuk a tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük.