Olasz epres csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • kevés tej

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál vaníliás porcukor
  • 40 dkg friss eper
  • 3 evőkanál eperlekvár

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. 22 cm átmérőjű kerek szilikonformába simítjuk és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémsajtot a vaníliás porcukorral elkeverjük. Az eprek zöld szárát levágjuk, az eperszemeket alaposan megmossuk, a felét szeletekre, a másik felét cikkekre daraboljuk.

A csokis tortalapot lapjával félbevágjuk, az alját megkenjük a fele krémmel, befedjük eperszeletekkel és rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tortalapot, megkenjük eperlekvárral és az epercikkekkel kirakjuk a tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük.