Nyelvet öltök a világra torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg dió (darált)
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez
- 5 dkg csokoládédara
- 5 dkg piros ribizli
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport vaníliás cukrot és végül a tojások felvert kemény habját.
Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
Pudingot főzünk a tejből és a pudingporokból, majd hagyjuk kihűlni.
Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Tortalapot kettévágjuk. Fele krémmel megtöltjük, a lap tetejét rátesszük és körbe mindenhol bevonjuk a maradék krémmel.
Díszítés:
Csokoládédarával elkészítjük a szemeit, a száját, a haját és a nyelvét.
Ribizlit megmossuk és egy-egy darabot teszünk a szemei közepébe és kirakjuk vele a nyelvét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »