Nyelvet öltök a világra torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg dió (darált)
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez
- 5 dkg csokoládédara
- 5 dkg piros ribizli
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport vaníliás cukrot és végül a tojások felvert kemény habját.
Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
Pudingot főzünk a tejből és a pudingporokból, majd hagyjuk kihűlni.
Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Összekeverjük a kihűlt pudinggal.
Tortalapot kettévágjuk. Fele krémmel megtöltjük, a lap tetejét rátesszük és körbe mindenhol bevonjuk a maradék krémmel.
Díszítés:
Csokoládédarával elkészítjük a szemeit, a száját, a haját és a nyelvét.
Ribizlit megmossuk és egy-egy darabot teszünk a szemei közepébe és kirakjuk vele a nyelvét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »