Nutellás-mascarponés torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 35 dkg nutella
- 35 dkg mascarpone
Tejszínes krémhez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha keményre felvertük, a tojások sárgáját is hozzákeverjük egyesével. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a habba keverjük.
26 cm-es tortaformába öntjük (aminek az alját kibéleljük sütőpapírral) és 180 °C-os sütőben (légkeverés nélkül) kb 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémeket: a nutellát a mascarponéval kikeverjük. A habtejszínt felverjük.
A megsült és kihűlt tésztát három részre vágjuk, az alsó felét megkenjük a nutellás krém felével, a felsőt pedig a tejszínnel.
Kívülről a csokis krém másik felével bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

