Nutellás-mascarponés torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 35 dkg nutella
- 35 dkg mascarpone
Tejszínes krémhez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha keményre felvertük, a tojások sárgáját is hozzákeverjük egyesével. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a habba keverjük.
26 cm-es tortaformába öntjük (aminek az alját kibéleljük sütőpapírral) és 180 °C-os sütőben (légkeverés nélkül) kb 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémeket: a nutellát a mascarponéval kikeverjük. A habtejszínt felverjük.
A megsült és kihűlt tésztát három részre vágjuk, az alsó felét megkenjük a nutellás krém felével, a felsőt pedig a tejszínnel.
Kívülről a csokis krém másik felével bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »