Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás mascarpone torta recept

Nutellás mascarpone torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    (22 cm-es tortaformához)

    Piskóta:

    • 6 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 50 dkg nutella

    Díszítés:

    • apróra tört mogyoró vagy
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

    A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

    160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.

    A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá