Nutellás mascarpone torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
(22 cm-es tortaformához)
Piskóta:
- 6 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg nutella
Díszítés:
- apróra tört mogyoró vagy
- csokiforgács
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.