Nutellás mascarpone torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

(22 cm-es tortaformához)

Piskóta:

  • 6 közepes tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg nutella

Díszítés:

  • apróra tört mogyoró vagy
  • csokiforgács

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.

A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.