Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Noémi tortája recept

Noémi tortája
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt

    Citromos túrókrém:

    • 25 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 citrom
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:
    Piskóta tészta:
    5 tojás sárgájához teszünk 5 evőkanál cukrot és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, és mielőtt még kemény lenne, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, majd teljes keményedésig keverjük. A fehérjét és a sárgákat óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük. Egy nagyobb kivajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben (180 fok), 20-25perc alatt megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával!)

    Krém:
    A pudingport elkeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre elkeverjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az áttört túrót és a margarint és a citrom levét is. Alaposan összekeverjük.
    A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.
    (Én most aszalt áfonyával díszítettem.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá