Noémi tortája recept

Hozzávalók:
Piskóta tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
Citromos túrókrém:
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 1 citrom
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
Piskóta tészta:
5 tojás sárgájához teszünk 5 evőkanál cukrot és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, és mielőtt még kemény lenne, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, majd teljes keményedésig keverjük. A fehérjét és a sárgákat óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük. Egy nagyobb kivajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben (180 fok), 20-25perc alatt megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával!)
Krém:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre elkeverjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az áttört túrót és a margarint és a citrom levét is. Alaposan összekeverjük.
A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.
(Én most aszalt áfonyával díszítettem.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »