Hozzávalók:
Piskóta tészta:
Citromos túrókrém:
Elkészítése:
Piskóta tészta:
5 tojás sárgájához teszünk 5 evőkanál cukrot és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, és mielőtt még kemény lenne, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, majd teljes keményedésig keverjük. A fehérjét és a sárgákat óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük. Egy nagyobb kivajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben (180 fok), 20-25perc alatt megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával!)
Krém:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a liszttel, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre elkeverjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk az áttört túrót és a margarint és a citrom levét is. Alaposan összekeverjük.
A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.
(Én most aszalt áfonyával díszítettem.)