Névnapi gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
Krém:
- 3/4 konzerv barack
- 2 konzerv barack leve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- kb 1 dl víz
Díszítés:
- 1 + 1/4 doboz barack
- 3-4 db kivi
- 1 csomag torta zselé
- kb 1 dl habtejszín
- 2 zacskó babapiskóta
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat leütöm egy tálba, hozzáadom a 8 evőkanál kristálycukrot, majd lassú fokozaton elkezdem az elektromos habverővel verni. Fontos, hogy lassan kezdjük, mert akkor elolvad a cukor a tojásban. Folyamatosan emelem a fokozatokat. Összesen 20 percig tart a felverés. Ha lejárt a 20 perc, előmelegítem a sütőt 180 fokra, közben óvatos mozdulatokkal apránként hozzáadom a lisztet. A masszát zsírpapírral, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm. 10 perc után visszaveszem a sütőt olyan 150 fokra, és készre sütöm a piskótát.
Krém:
A barack leveket beleöntöm egy lábosba, majd a 1/4 konzerv barackot botmixerrel beleturmixszolom. Kis lángon alágyújtok, és mikor már majdnem forr a vízben feloldom a pudingport és besűrítem vele. Tűzről levéve folyamatos keverés mellett teljesen kihűtöm.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt piskótát körbe bevagdosom, majd egy hosszú cérna segítségével fűrészelő mozdulatokkal a bevágások mentén kettévágom. Az alsó lapra rákenem a krém felét, majd a barackokat vékony szeletekre vágom, és kb. a felét összevissza ráteszem a krémre, ezután ráfordítom a tetejét. A maradék krémet rákenem, majd a közepére nagy kört alakítok ki a barackokból, és folyamatosan haladok befelé velük, míg a rózsaforma elkészül. A rózsa szélére kivi szeleteket helyezek, azok képviselik a leveleket. A tejszínt felverem, körbekenem vele a piskóta oldalát, és babapiskótát helyezek rá. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján elkészítem, majd a tortára locsolom, és amint megdermedt, a babpiskóták mentén még körbehúzom tejszínnel. Tálalás előtt hűtőbe teendő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »