Névnapi gyümölcstorta recept
                            Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál cukor
 - 8 evőkanál liszt
 
Krém:
- 3/4 konzerv barack
 - 2 konzerv barack leve
 - 2 csomag vaníliás pudingpor
 - kb 1 dl víz
 
Díszítés:
- 1 + 1/4 doboz barack
 - 3-4 db kivi
 - 1 csomag torta zselé
 - kb 1 dl habtejszín
 - 2 zacskó babapiskóta
 
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat leütöm egy tálba, hozzáadom a 8 evőkanál kristálycukrot, majd lassú fokozaton elkezdem az elektromos habverővel verni. Fontos, hogy lassan kezdjük, mert akkor elolvad a cukor a tojásban. Folyamatosan emelem a fokozatokat. Összesen 20 percig tart a felverés. Ha lejárt a 20 perc, előmelegítem a sütőt 180 fokra, közben óvatos mozdulatokkal apránként hozzáadom a lisztet. A masszát zsírpapírral, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm. 10 perc után visszaveszem a sütőt olyan 150 fokra, és készre sütöm a piskótát.
Krém:
A barack leveket beleöntöm egy lábosba, majd a 1/4 konzerv barackot botmixerrel beleturmixszolom. Kis lángon alágyújtok, és mikor már majdnem forr a vízben feloldom a pudingport és besűrítem vele. Tűzről levéve folyamatos keverés mellett teljesen kihűtöm.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt piskótát körbe bevagdosom, majd egy hosszú cérna segítségével fűrészelő mozdulatokkal a bevágások mentén kettévágom. Az alsó lapra rákenem a krém felét, majd a barackokat vékony szeletekre vágom, és kb. a felét összevissza ráteszem a krémre, ezután ráfordítom a tetejét. A maradék krémet rákenem, majd a közepére nagy kört alakítok ki a barackokból, és folyamatosan haladok befelé velük, míg a rózsaforma elkészül. A rózsa szélére kivi szeleteket helyezek, azok képviselik a leveleket. A tejszínt felverem, körbekenem vele a piskóta oldalát, és babapiskótát helyezek rá. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján elkészítem, majd a tortára locsolom, és amint megdermedt, a babpiskóták mentén még körbehúzom tejszínnel. Tálalás előtt hűtőbe teendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

