Névnapi gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Krém:

  • 3/4 konzerv barack
  • 2 konzerv barack leve
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • kb 1 dl víz

Díszítés:

  • 1 + 1/4 doboz barack
  • 3-4 db kivi
  • 1 csomag torta zselé
  • kb 1 dl habtejszín
  • 2 zacskó babapiskóta

Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat leütöm egy tálba, hozzáadom a 8 evőkanál kristálycukrot, majd lassú fokozaton elkezdem az elektromos habverővel verni. Fontos, hogy lassan kezdjük, mert akkor elolvad a cukor a tojásban. Folyamatosan emelem a fokozatokat. Összesen 20 percig tart a felverés. Ha lejárt a 20 perc, előmelegítem a sütőt 180 fokra, közben óvatos mozdulatokkal apránként hozzáadom a lisztet. A masszát zsírpapírral, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm. 10 perc után visszaveszem a sütőt olyan 150 fokra, és készre sütöm a piskótát.

Krém:
A barack leveket beleöntöm egy lábosba, majd a 1/4 konzerv barackot botmixerrel beleturmixszolom. Kis lángon alágyújtok, és mikor már majdnem forr a vízben feloldom a pudingport és besűrítem vele. Tűzről levéve folyamatos keverés mellett teljesen kihűtöm.

Összeállítás:
A teljesen kihűlt piskótát körbe bevagdosom, majd egy hosszú cérna segítségével fűrészelő mozdulatokkal a bevágások mentén kettévágom. Az alsó lapra rákenem a krém felét, majd a barackokat vékony szeletekre vágom, és kb. a felét összevissza ráteszem a krémre, ezután ráfordítom a tetejét. A maradék krémet rákenem, majd a közepére nagy kört alakítok ki a barackokból, és folyamatosan haladok befelé velük, míg a rózsaforma elkészül. A rózsa szélére kivi szeleteket helyezek, azok képviselik a leveleket. A tejszínt felverem, körbekenem vele a piskóta oldalát, és babapiskótát helyezek rá. A tortazselét a csomagoláson található leírás alapján elkészítem, majd a tortára locsolom, és amint megdermedt, a babpiskóták mentén még körbehúzom tejszínnel. Tálalás előtt hűtőbe teendő.