Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négercsókos torta recept

Négercsókos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3 db nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 púpos evőkanál liszt
    • 2 púpos evőkanál kakaó

    A krémhez

    • 6 dl cukrozatlan habtejszín
    • 1 tasak zselatin
    • 3 púpos evőkanál porcukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg durvára reszelt csokoládé

    A díszítéshez

    • mini négercsókok
    • kakaópor

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat a cukorral habbá verem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverem. Egy sütőpapírral kibélelt 28 cm torta sütőbe öntöm a tésztát, és 180 fokon (alul-felül sütés) 15-20 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a formából és hagyom kihűlni.

    Elkészítem a krémet:

    A hideg tejszínt a cukorral és a vanília cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a zselatin fixet. Beleszórom a csokoládét.

    A piskótalapot ráhelyezem a tortatálra. Visszarakom a csatos tortaformának a peremét a tésztára. Körberakom a mini négercsókokkal. A közepébe óvatosan bekanalazom a krémet. Beteszem a tortát a hűtőbe megdermedni.

    Ha kemény lett a teteje, óvatosan felette tartva egy mintás edényalátétet vagy tortapapírt, szitán keresztül rászóróm a kakaóport.

    Ha könnyű az edényalátétet rá lehet tenni a négercsók golyókra (óvatosan, ne repedjen meg a teteje).

    Ha viszont nehéz, akkor minél közelebb tartva a torta felületéhez, nem mozdítva el (mert akkor elkenődik a minta), szórjuk rá a kakaót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá