Négercsókos torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 db nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 púpos evőkanál liszt
- 2 púpos evőkanál kakaó
A krémhez
- 6 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 tasak zselatin
- 3 púpos evőkanál porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg durvára reszelt csokoládé
A díszítéshez
- mini négercsókok
- kakaópor
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral habbá verem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverem. Egy sütőpapírral kibélelt 28 cm torta sütőbe öntöm a tésztát, és 180 fokon (alul-felül sütés) 15-20 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a formából és hagyom kihűlni.
Elkészítem a krémet:
A hideg tejszínt a cukorral és a vanília cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a zselatin fixet. Beleszórom a csokoládét.
A piskótalapot ráhelyezem a tortatálra. Visszarakom a csatos tortaformának a peremét a tésztára. Körberakom a mini négercsókokkal. A közepébe óvatosan bekanalazom a krémet. Beteszem a tortát a hűtőbe megdermedni.
Ha kemény lett a teteje, óvatosan felette tartva egy mintás edényalátétet vagy tortapapírt, szitán keresztül rászóróm a kakaóport.
Ha könnyű az edényalátétet rá lehet tenni a négercsók golyókra (óvatosan, ne repedjen meg a teteje).
Ha viszont nehéz, akkor minél közelebb tartva a torta felületéhez, nem mozdítva el (mert akkor elkenődik a minta), szórjuk rá a kakaót.