Négercsókos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Négercsókos torta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 db nagy tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 púpos evőkanál kakaó

A krémhez

  • 6 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 tasak zselatin
  • 3 púpos evőkanál porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg durvára reszelt csokoládé

A díszítéshez

  • mini négercsókok
  • kakaópor

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat a cukorral habbá verem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverem. Egy sütőpapírral kibélelt 28 cm torta sütőbe öntöm a tésztát, és 180 fokon (alul-felül sütés) 15-20 percig sütöm. Ha kész, kiveszem a formából és hagyom kihűlni.

Elkészítem a krémet:

A hideg tejszínt a cukorral és a vanília cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a zselatin fixet. Beleszórom a csokoládét.

A piskótalapot ráhelyezem a tortatálra. Visszarakom a csatos tortaformának a peremét a tésztára. Körberakom a mini négercsókokkal. A közepébe óvatosan bekanalazom a krémet. Beteszem a tortát a hűtőbe megdermedni.

Ha kemény lett a teteje, óvatosan felette tartva egy mintás edényalátétet vagy tortapapírt, szitán keresztül rászóróm a kakaóport.

Ha könnyű az edényalátétet rá lehet tenni a négercsók golyókra (óvatosan, ne repedjen meg a teteje).

Ha viszont nehéz, akkor minél közelebb tartva a torta felületéhez, nem mozdítva el (mert akkor elkenődik a minta), szórjuk rá a kakaót.