Narancsos túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
- 20 dkg Győri Édes keksz
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 30 dkg tejföl
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 g zselatin (por)
- 1 dl víz
- 2 db narancs
- reszelt narancshéj
- 7 dl szénsavas narancslé
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2-3 ek porcukor
Elkészítése:
A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen.
Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a formába, és öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket.
Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és reszeljük hozzá az egyik narancs héját, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá a fehér részétől teljesen megtisztított, apróra feldarabolt narancsot.
Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. (addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon)
Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan szintén keverjük hozzá a túrós krémhez.
Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Egy kevés narancslével keverjük simára a pudingport és a porcukrot. A maradék narancslét tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingot és főzzük sűrűre.
Ezután néha megkeverve hűtsük ki.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd öntsük egyenletesen rá a túrós krém tetejére a pudingos masszát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára hogy teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »