Narancsos torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
Töltelékhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 dl narancslé
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 darab narancs
Elkészítése:
A tojás fehérjét a csipet sóval, a víz felével valamint a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a tojás sárgáját amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem. A két masszát összekeverem hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos, sütőpapíros, 26 cm-es tortaformában sütöm 170-180 fokon. Amikor kisült három egyenlő lapra vágom és megtöltöm.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, még langyosan belekeverem a vajat vagy a margarint. A kihűlt lapokat visszateszem formába és a krém felét az alsó lapra kenem. A tejszínt közben kemény habbá verem és a pudingra kenek belőle. Egy narancsot apróra darabolok és a habra teszem. Erre jött a következő lap, újra krém ismét hab és narancs darabok. A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítettem (a habot narancs lével ízesítettem).Marcipánnal és narancs karikákkal diszítettem
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »