Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos torta recept

Narancsos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • fél dl étolaj
    • fél dl víz
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 dl narancslé
    • 10 dkg margarin vagy vaj
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tej
    • 5 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 2 darab narancs

    Elkészítése:
    A tojás fehérjét a csipet sóval, a víz felével valamint a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a tojás sárgáját amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem. A két masszát összekeverem hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos, sütőpapíros, 26 cm-es tortaformában sütöm 170-180 fokon. Amikor kisült három egyenlő lapra vágom és megtöltöm.
    A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, még langyosan belekeverem a vajat vagy a margarint. A kihűlt lapokat visszateszem formába és a krém felét az alsó lapra kenem. A tejszínt közben kemény habbá verem és a pudingra kenek belőle. Egy narancsot apróra darabolok és a habra teszem. Erre jött a következő lap, újra krém ismét hab és narancs darabok. A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítettem (a habot narancs lével ízesítettem).Marcipánnal és narancs karikákkal diszítettem

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá