Narancsos torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1-1 cs sütőpor és vaníliás cukor
1 ek narancslé
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 ek + 15 dkg cukor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5 cl narancslikőr
- narancslekvár
Díszítéshez:
- kókuszreszelék, narancs
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a sárgákhoz adjunk 1 ek narancslevet is. Egy 26 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd simítsuk bele a masszát és 170 fokon süssük tűpróbáig. Ha kihűlt akkor lapjában vágjuk 3 részre.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben 6 ek cukorral. Amíg hűl addig a margarint kihabosítjuk a cukorral és a narancs likőrrel, majd a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
Az alsó tortalapot kenjük meg narancslekvárral, majd a krém harmadával. Rátesszük a második lapot, megkenjük lekvárral, majd a krém második harmadával. Végül rátesszük a harmadik lapot. Egy kevés krémet félreteszünk és a maradékkal bevonjuk a tortánkat. Kókuszreszelékkel megszórjuk a torta tetejét és az oldalát is, majd a félretett krémet nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a tortára. Végül lehártyázott narancsgerezdekkel díszítjük.