Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos torta recept

Narancsos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1-1 cs sütőpor és vaníliás cukor

    1 ek narancslé

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 ek + 15 dkg cukor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 5 cl narancslikőr
    • narancslekvár

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék, narancs

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a sárgákhoz adjunk 1 ek narancslevet is. Egy 26 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd simítsuk bele a masszát és 170 fokon süssük tűpróbáig. Ha kihűlt akkor lapjában vágjuk 3 részre.
    A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben 6 ek cukorral. Amíg hűl addig a margarint kihabosítjuk a cukorral és a narancs likőrrel, majd a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
    Az alsó tortalapot kenjük meg narancslekvárral, majd a krém harmadával. Rátesszük a második lapot, megkenjük lekvárral, majd a krém második harmadával. Végül rátesszük a harmadik lapot. Egy kevés krémet félreteszünk és a maradékkal bevonjuk a tortánkat. Kókuszreszelékkel megszórjuk a torta tetejét és az oldalát is, majd a félretett krémet nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a tortára. Végül lehártyázott narancsgerezdekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá