Narancsos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1-1 cs sütőpor és vaníliás cukor

1 ek narancslé

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 ek + 15 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 5 cl narancslikőr
  • narancslekvár

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék, narancs

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a sárgákhoz adjunk 1 ek narancslevet is. Egy 26 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd simítsuk bele a masszát és 170 fokon süssük tűpróbáig. Ha kihűlt akkor lapjában vágjuk 3 részre.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben 6 ek cukorral. Amíg hűl addig a margarint kihabosítjuk a cukorral és a narancs likőrrel, majd a kihűlt pudinghoz dolgozzuk.
Az alsó tortalapot kenjük meg narancslekvárral, majd a krém harmadával. Rátesszük a második lapot, megkenjük lekvárral, majd a krém második harmadával. Végül rátesszük a harmadik lapot. Egy kevés krémet félreteszünk és a maradékkal bevonjuk a tortánkat. Kókuszreszelékkel megszórjuk a torta tetejét és az oldalát is, majd a félretett krémet nyomózsákba töltjük és habrózsákat nyomunk a tortára. Végül lehártyázott narancsgerezdekkel díszítjük.