Narancsos-tejfölös torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg finomliszt
Töltelékhez:
- 3 közepes narancs
- 3 közepes mandarin
- 2 közepes banán
- 20 dkg ananászkonzerv
Krémhez:
- 70 dkg tejföl
- 20 dkg cukor
- 50 g zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kemény tésztát fogunk belőle kapni, amikor megsül).
A kihűlt tésztát 1.5×1.5 cm-es kockákra vágjuk.
A töltelék elkészítése:
A megpucolt narancsot szeletekre vágjuk, az ananászt és a banánt kockára, a megpucolt mandarint gerezdekre bontjuk.
Egy kerek tortaforma oldalát kirakjuk narancskarikákkal, alját mandarincikkekkel és naranccsal.
Beleszórjuk a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntünk rá annyi tejfölös krémet, ami ellepi, majd ismét tészta, gyümölcsök és a maradék krém.
Folpackkal befedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk róla a fóliát és tálcára borítjuk (narancsos réteg van felül).
A krém elkészítése:
A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. Annyit melegítünk rajta, hogy feloldódjon és hagyjuk kihűlni.
A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint.