Narancsos tejberizses torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl víz
- 40 g édesítőszer
- 37,5 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl víz
Töltelékhez:
- 50 g málnalekvár
- 500 ml rostos narancslé
- 10 dkg kerekszemű rizs
- 10 g édesítőszer
- 10 levél lapzselatin
- 800 g habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie, majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Vízzel lazítjuk a tésztát. Ki ajazott, lisztezett, 24 cm-es formában, előmelegített sütőben két lapot sütünk a masszából.
Miközben a lapok hűlnek a narancslevet, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan, kevergetés mellett feloldjuk. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk és beleforgatjuk.
Az egyik lapot egy süteményes tálra fektetjük, a lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel vagy a kapcsos forma szélével. A krémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük és elsimítjuk. A másik lappal lefedjük és hűtőbe tesszük kb 2 órára. Ez idő alatt a krém megdermed.
A maradék tejszínt keményre verjük és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!