Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos tejberizses torta recept

Narancsos tejberizses torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl víz
    • 40 g édesítőszer
    • 37,5 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1,5 dl víz

    Töltelékhez:

    • 50 g málnalekvár
    • 500 ml rostos narancslé
    • 10 dkg kerekszemű rizs
    • 10 g édesítőszer
    • 10 levél lapzselatin
    • 800 g habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie, majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Vízzel lazítjuk a tésztát. Ki ajazott, lisztezett, 24 cm-es formában, előmelegített sütőben két lapot sütünk a masszából.

    Miközben a lapok hűlnek a narancslevet, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan, kevergetés mellett feloldjuk. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk és beleforgatjuk.

    Az egyik lapot egy süteményes tálra fektetjük, a lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel vagy a kapcsos forma szélével. A krémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük és elsimítjuk. A másik lappal lefedjük és hűtőbe tesszük kb 2 órára. Ez idő alatt a krém megdermed.

    A maradék tejszínt keményre verjük és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá