Narancsos tejberizses torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 40 g édesítőszer
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl víz

Töltelékhez:

  • 50 g málnalekvár
  • 500 ml rostos narancslé
  • 10 dkg kerekszemű rizs
  • 10 g édesítőszer
  • 10 levél lapzselatin
  • 800 g habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie, majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Vízzel lazítjuk a tésztát. Ki ajazott, lisztezett, 24 cm-es formában, előmelegített sütőben két lapot sütünk a masszából.

Miközben a lapok hűlnek a narancslevet, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan, kevergetés mellett feloldjuk. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk és beleforgatjuk.

Az egyik lapot egy süteményes tálra fektetjük, a lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel vagy a kapcsos forma szélével. A krémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük és elsimítjuk. A másik lappal lefedjük és hűtőbe tesszük kb 2 órára. Ez idő alatt a krém megdermed.

A maradék tejszínt keményre verjük és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!