Narancsos oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
25 cm átmérőjű formához
Tészta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek liszt
- 9 ek cukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs vaníliás ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 cs mazsola (de kis is lehet hagyni)
- 3 dl habtejszín
- 2 tk zselatin
- 1/2 narancsnak a leve + lereszelt héja
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
- 2 narancs
- csoki dara
- ízlés szerint bármi lehet még
Elkészítése:
Először is a mazsolát beáztatjuk vízbe.
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport. A tojássárgájába beletesszük a cukrot, majd habosra kikeverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá felverjük. A felvert kemény habba beleöntjük a cukros-tojássárgákat és finoman összekeverjük. Utána pedig ebbe beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan “levegősen” összekeverjük az egészet.
Kivajazott, lisztezett formába beleöntjük a masszát. (Én sütőpapírt teszek a tetejére, hogy ne égjen meg a tészta). Előmelegített sütőben kb 170-180 fokon megsütjük (tűpróba).
Közben míg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejet beleöntjük egy fazékba és a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Narancsot jól megmossuk és a felének a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük, majd a kihűlt pudingba öntjük. A mazsoláról leöntjük a vizet és beletesszük a pudingba, jól összekeverjük.
Egy mély tányérba beleöntjük az 1 dl vizet és mikróban felmelegítjük, majd beletesszük a zselatint. Jól elkeverjük. A pudingból 1 kanállal teszünk a zselatinos vízbe, jól elkeverjük, majd beleöntjük a pudingba és az egészet jól összekeverjük.
A habtejszín keményre felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba és megint összekeverjük.
A megsült és a kihűlt piskótát 3-rom részre felvágjuk. Mindegyik tésztalapot vastagon megkenjük a pudingos krémmel és egymásra helyezzük. A torta tetejét és az oldalát is bekenjük (de már vékonyabban) a krémmel.
A díszítésre szánt habtejszínt is felverjük és habzsákba töltjük, majd ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.
Hűtőben tartjuk tálalásig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »