Narancsos, mascarponés torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 3 ek cukor
- 125 g mascarpone
- 2 narancs héja és leve
Diszítés:
- 500 ml tejszínhab
- 2 dl állati tejszín
- 100 g fehércsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 10 dkg cukorral kihabosítjuk. A fehérjéket 10 dkg cukorral közepesen kemény habbá verjük. A fehérje habhoz hozzáöntjük a sárgáját és a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es formába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alul-felül sütéssel, légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 20 percet. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd 3 lapba vágjuk.
A tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd langyosan belekeverjük a mascarponét és a narancsok levét, héját, majd alaposan elkeverjük.
Összeállítás:
– piskóta felső szelete a sült felével lefele téve
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarponés krém felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta középső szelete
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarpones krém másik felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta legalsó szelete, a sült felével felfele.
Díszítés: körben tejszinhabbal bevonjuk, tetejét középen a fehércsokis tejszínhabbal díszítjük (az állati tejszínben lassú tüzön felolvasztjuk a fehércsokit /max 40 fokra melegítve/, a krémet kihűtjük és kihabosítjuk), ízlés szerint narancsszeleteket is feltehetünk a tortára.
A narancsos, mascarponés torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

