Narancsos, mascarponés torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 3 ek cukor
- 125 g mascarpone
- 2 narancs héja és leve
Diszítés:
- 500 ml tejszínhab
- 2 dl állati tejszín
- 100 g fehércsoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 10 dkg cukorral kihabosítjuk. A fehérjéket 10 dkg cukorral közepesen kemény habbá verjük. A fehérje habhoz hozzáöntjük a sárgáját és a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es formába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alul-felül sütéssel, légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 20 percet. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd 3 lapba vágjuk.
A tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd langyosan belekeverjük a mascarponét és a narancsok levét, héját, majd alaposan elkeverjük.
Összeállítás:
– piskóta felső szelete a sült felével lefele téve
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarponés krém felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta középső szelete
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarpones krém másik felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta legalsó szelete, a sült felével felfele.
Díszítés: körben tejszinhabbal bevonjuk, tetejét középen a fehércsokis tejszínhabbal díszítjük (az állati tejszínben lassú tüzön felolvasztjuk a fehércsokit /max 40 fokra melegítve/, a krémet kihűtjük és kihabosítjuk), ízlés szerint narancsszeleteket is feltehetünk a tortára.
A narancsos, mascarponés torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g