Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos, mascarponés torta recept

Narancsos, mascarponés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt

    Krém:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 125 g mascarpone
    • 2 narancs héja és leve

    Diszítés:

    • 500 ml tejszínhab
    • 2 dl állati tejszín
    • 100 g fehércsoki

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 10 dkg cukorral kihabosítjuk. A fehérjéket 10 dkg cukorral közepesen kemény habbá verjük. A fehérje habhoz hozzáöntjük a sárgáját és a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es formába öntjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, alul-felül sütéssel, légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 20 percet. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd 3 lapba vágjuk.

    A tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd langyosan belekeverjük a mascarponét és a narancsok levét, héját, majd alaposan elkeverjük.

    Összeállítás:
    – piskóta felső szelete a sült felével lefele téve
    – 1 narancs levével meglocsoljuk
    – mascarponés krém felét egyenletesen elkenjük rajta
    – piskóta középső szelete
    – 1 narancs levével meglocsoljuk
    – mascarpones krém másik felét egyenletesen elkenjük rajta
    – piskóta legalsó szelete, a sült felével felfele.

    Díszítés: körben tejszinhabbal bevonjuk, tetejét középen a fehércsokis tejszínhabbal díszítjük (az állati tejszínben lassú tüzön felolvasztjuk a fehércsokit /max 40 fokra melegítve/, a krémet kihűtjük és kihabosítjuk), ízlés szerint narancsszeleteket is feltehetünk a tortára.

    A narancsos, mascarponés torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 250 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá