Narancsos, mascarponés torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt

Krém:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 125 g mascarpone
  • 2 narancs héja és leve

Diszítés:

  • 500 ml tejszínhab
  • 2 dl állati tejszín
  • 100 g fehércsoki

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 10 dkg cukorral kihabosítjuk. A fehérjéket 10 dkg cukorral közepesen kemény habbá verjük. A fehérje habhoz hozzáöntjük a sárgáját és a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es formába öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon, alul-felül sütéssel, légkeverés mellett 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 20 percet. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd 3 lapba vágjuk.

A tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd langyosan belekeverjük a mascarponét és a narancsok levét, héját, majd alaposan elkeverjük.

Összeállítás:
– piskóta felső szelete a sült felével lefele téve
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarponés krém felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta középső szelete
– 1 narancs levével meglocsoljuk
– mascarpones krém másik felét egyenletesen elkenjük rajta
– piskóta legalsó szelete, a sült felével felfele.

Díszítés: körben tejszinhabbal bevonjuk, tetejét középen a fehércsokis tejszínhabbal díszítjük (az állati tejszínben lassú tüzön felolvasztjuk a fehércsokit /max 40 fokra melegítve/, a krémet kihűtjük és kihabosítjuk), ízlés szerint narancsszeleteket is feltehetünk a tortára.