Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos diótorta recept

Narancsos diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krém:

    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 5 csapott ek finomliszt
    • 5 dl tej
    • 1 narancsból nyert narancslé

    Díszítés:

    • 2 közepes narancs
    • 1 közepes kivi

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukorral a sárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.

    Egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített, 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.

    A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, közben csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (még mindig kevergetve) sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, majd kihűtjük.

    A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és robotgéppel jól elkeverjük.

    Összeállítás:

    A kihált piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát kívül is.

    A kivit megpucoljuk, félbe vágjuk, majd a feleket felszeleteljük. A narancsot szintén félbevágjuk, majd felszeleteljük. A felszelt gyümölcsökkel kidíszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá