Narancsos diótorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 csapott ek finomliszt
- 5 dl tej
- 1 narancsból nyert narancslé
Díszítés:
- 2 közepes narancs
- 1 közepes kivi
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukorral a sárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
Egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített, 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, közben csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (még mindig kevergetve) sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és robotgéppel jól elkeverjük.
Összeállítás:
A kihált piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát kívül is.
A kivit megpucoljuk, félbe vágjuk, majd a feleket felszeleteljük. A narancsot szintén félbevágjuk, majd felszeleteljük. A felszelt gyümölcsökkel kidíszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


