Narancsos diótorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 10 ek víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 csapott ek finomliszt
- 5 dl tej
- 1 narancsból nyert narancslé
Díszítés:
- 2 közepes narancs
- 1 közepes kivi
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukorral a sárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
Egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített, 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, közben csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (még mindig kevergetve) sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és robotgéppel jól elkeverjük.
Összeállítás:
A kihált piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát kívül is.
A kivit megpucoljuk, félbe vágjuk, majd a feleket felszeleteljük. A narancsot szintén félbevágjuk, majd felszeleteljük. A felszelt gyümölcsökkel kidíszítjük a tortát.