Narancsos diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 narancsból nyert narancslé

Díszítés:

  • 2 közepes narancs
  • 1 közepes kivi

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukorral a sárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.

Egy 22 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített, 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.

A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, közben csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (még mindig kevergetve) sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancs kifacsart levét, majd kihűtjük.

A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez, és robotgéppel jól elkeverjük.

Összeállítás:

A kihált piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát kívül is.

A kivit megpucoljuk, félbe vágjuk, majd a feleket felszeleteljük. A narancsot szintén félbevágjuk, majd felszeleteljük. A felszelt gyümölcsökkel kidíszítjük a tortát.