Narancsos dióguba torta recept
Hozzávalók:
Gubához:
- 1,5 l tej
- 5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl narancslé
- 7 kifli
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
Díszítés:
- 1 közepes banán
- 1 közepes narancs
- 1 közepes alma (piros)
- 1 közepes alma (zöld)
- 8 db szegfűszeg
Elkészítése:
Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet és elkeverjük.
Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.
A darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.
8 dl tejet felforralunk 4 ek cukorral. 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.
A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.
Díszítés:
A banánt és a narancsot felkarikázzuk. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.
Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


