Narancsos csokoládétorta recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g barna cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g finomliszt
- 20 g holland kakaópor
- 10 g reszelt narancshéj
- 1/4 kk fahéj
- 1/4 kk szegfűszeg
- 225 g étcsokoládé
- 200ml habtejszín
A díszítéshez:
- narancs, egész fahéj, ánizs, csoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 1/3-ával habosra verjük, a sárgáját a cukor 2/3-ával és a vaníliás cukorral. A fehérjehabból egy keveset hozzáadunk a sárgájához, laza mozdulatokkal(habkártyával vagy más nagyobb felületű lapáttal) összekeverjük, majd a masszát hozzáadva a fehérjéhez szintén lazán összekeverjük.
Hozzáadjuk a narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, és beleszitáljuk előbb a liszt felét, keverjük, aztán a maradékot, csomómentesre keverjük, végül jöhet bele a kakaópor is. sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük, 180C-on kb fél óráig sütjük. Miután teljesen kihűlt, 2 karikára vágjuk.
A csokit egy tálba tördeljük, felforraljuk a habtejszínt, és hozzáöntjük a csokihoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni. Mikor elérte a krémes állagot, egy keveset csillagcsöves habnyomózsákba töltünk, a többivel betöltjük a tortát, illetve lekenjük a tetejét, oldalát, majd cikk-cakkos kártyával díszítjük.
A maradék csokival rózsákat nyomunk körbe az aljára, illetve a tetejére, a díszek alá, rögzítés céljából.
Tipp:
Tálalás előtt minimum fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy a csoki kicsit puhuljon(hűtőben nagyon megdermed)