Narancsos csokoládétorta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g barna cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g finomliszt
- 20 g holland kakaópor
- 10 g reszelt narancshéj
- 1/4 kk fahéj
- 1/4 kk szegfűszeg
- 225 g étcsokoládé
- 200ml habtejszín
A díszítéshez:
- narancs, egész fahéj, ánizs, csoki
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 1/3-ával habosra verjük, a sárgáját a cukor 2/3-ával és a vaníliás cukorral. A fehérjehabból egy keveset hozzáadunk a sárgájához, laza mozdulatokkal(habkártyával vagy más nagyobb felületű lapáttal) összekeverjük, majd a masszát hozzáadva a fehérjéhez szintén lazán összekeverjük.
Hozzáadjuk a narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, és beleszitáljuk előbb a liszt felét, keverjük, aztán a maradékot, csomómentesre keverjük, végül jöhet bele a kakaópor is. sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük, 180C-on kb fél óráig sütjük. Miután teljesen kihűlt, 2 karikára vágjuk.
A csokit egy tálba tördeljük, felforraljuk a habtejszínt, és hozzáöntjük a csokihoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni. Mikor elérte a krémes állagot, egy keveset csillagcsöves habnyomózsákba töltünk, a többivel betöltjük a tortát, illetve lekenjük a tetejét, oldalát, majd cikk-cakkos kártyával díszítjük.
A maradék csokival rózsákat nyomunk körbe az aljára, illetve a tetejére, a díszek alá, rögzítés céljából.
Tipp:
Tálalás előtt minimum fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy a csoki kicsit puhuljon(hűtőben nagyon megdermed)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »