Narancsos csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 100 g barna cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 100 g finomliszt
  • 20 g holland kakaópor
  • 10 g reszelt narancshéj
  • 1/4 kk fahéj
  • 1/4 kk szegfűszeg
  • 225 g étcsokoládé
  • 200ml habtejszín

A díszítéshez:

  • narancs, egész fahéj, ánizs, csoki

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 1/3-ával habosra verjük, a sárgáját a cukor 2/3-ával és a vaníliás cukorral. A fehérjehabból egy keveset hozzáadunk a sárgájához, laza mozdulatokkal(habkártyával vagy más nagyobb felületű lapáttal) összekeverjük, majd a masszát hozzáadva a fehérjéhez szintén lazán összekeverjük.

Hozzáadjuk a narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, és beleszitáljuk előbb a liszt felét, keverjük, aztán a maradékot, csomómentesre keverjük, végül jöhet bele a kakaópor is. sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük, 180C-on kb fél óráig sütjük. Miután teljesen kihűlt, 2 karikára vágjuk.

A csokit egy tálba tördeljük, felforraljuk a habtejszínt, és hozzáöntjük a csokihoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni. Mikor elérte a krémes állagot, egy keveset csillagcsöves habnyomózsákba töltünk, a többivel betöltjük a tortát, illetve lekenjük a tetejét, oldalát, majd cikk-cakkos kártyával díszítjük.

A maradék csokival rózsákat nyomunk körbe az aljára, illetve a tetejére, a díszek alá, rögzítés céljából.

Tipp:

Tálalás előtt minimum fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy a csoki kicsit puhuljon(hűtőben nagyon megdermed)