Narancs torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 db narancs
- 15-20 db babapiskóta
- 1 dl narancslé
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 9 ek kristálycukor
- 2,5 dl forró tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 cs zselatin
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
1 db narancs héját lereszeljük. Narancsokat meghámozzuk felszeleteljük karikára és 2 ek cukorral meghintjük, majd 2 órát állni hagyjuk lefedve, és leszűrjük a levét.
6 db tojássárgáját kikeverjük a cukorral felöntjük a forró tejjel, a vaníliás cukrot és lereszelt narancshéját bele tesszük, majd főzzük addig amíg puding állagú lesz. Ha kihűlt felverjük a habtejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben,majd összekeverjük a tojássárgájával.
Egy kerek tálat folpackkal kibélelünk és a lecsöpögtetett narancs karikákkal körbe rakjuk. Bele teszünk egy réteg krémet,majd egy réteg narancslében mártogatott babapiskótát,majd ráöntjük a megmaradt krémet és babapiskótával befedjük.
Lefedjük folpackkal és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcára borítjuk és a fóliát eltávolítjuk róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »