Monster high baba torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- csipet só
Összeállításhoz:
- málnaszörp
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg cukor
- lekvár
Tetejére:
- 50 deka színes marcipán
Elkészítése:
A tokások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd szép lassan beledolgozzuk a vizet és az olajat is. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjéket a cukor másik felével és csipet sóval keményre felverjük. A sárgás masszához adjuk a liszttel együtt és óvatosan összeforgatjuk egy fakanállal. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában kihűtjük.
A sziruphoz a cukrot annyi vízzel forraljuk fel, ami pont ellepi. Ha felforr akkor ketté osztjuk és az egyik felébe a szörpöt, a másik felébe a citrom héját és levét keverjük.
A kihűlt tésztát három lapba várjuk. Az alsót visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral. A középső lapot csíkokra vágjuk. 1-1-et belemártunk a szörpös és a citromos szirupba, majd a lekváros lapra tesszük sorban, felváltva, majd rátesszük a tetejét.
A torta tetejét és oldalát vékonyan lekenjük lekvárral, majd a kinyújtott marcipánnal bevonjuk és díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »