Hozzávalók:
Tésztához:
Összeállításhoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A tokások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd szép lassan beledolgozzuk a vizet és az olajat is. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjéket a cukor másik felével és csipet sóval keményre felverjük. A sárgás masszához adjuk a liszttel együtt és óvatosan összeforgatjuk egy fakanállal. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában kihűtjük.
A sziruphoz a cukrot annyi vízzel forraljuk fel, ami pont ellepi. Ha felforr akkor ketté osztjuk és az egyik felébe a szörpöt, a másik felébe a citrom héját és levét keverjük.
A kihűlt tésztát három lapba várjuk. Az alsót visszatesszük a formába, megkenjük lekvárral. A középső lapot csíkokra vágjuk. 1-1-et belemártunk a szörpös és a citromos szirupba, majd a lekváros lapra tesszük sorban, felváltva, majd rátesszük a tetejét.
A torta tetejét és oldalát vékonyan lekenjük lekvárral, majd a kinyújtott marcipánnal bevonjuk és díszítjük.