Mogyorós-vaníliás torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 100 g darált mogyoró
- 2-3 kanál margarin
Díszítés:
- 1,5 dl habtejszín
- 60 g darált mogyoró
- pár kocka csokoládé
- lehet marcipán virágot is tenni dísznek még
Elkészítése:
A piskóta: A tojás sárgáját az 5 kanál porcukorral jól kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a sárgájával, majd kanalanként óvatos mozdulatokkal belekeverjük az 5 kanál lisztet. Sütőformába sütőpapírt teszünk majd beletöltjük a masszát és meleg sütőben megsütjük.
Töltelék: A pudingot megfőzzük, majd ha langyosra kihűlt belekeverjük a margarint, és a mogyorót. Hagyjuk még egy kicsit hűlni. Ezután a kisült piskótát ketté vágjuk és beletöltjük a krémet.
Díszítés: A felvert tejszínhabot elterítjük a tortán egy lapáttal,majd megszórjuk mogyoróval. A csokit megolvasztjuk és kicsit kihűtjük, ne forrón öntsük rá.Ezután szépen rácsurgatjuk, tetszőleges módon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

