Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-vaníliás torta recept

Mogyorós-vaníliás torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 0,5 l tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 100 g darált mogyoró
    • 2-3 kanál margarin

    Díszítés:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 60 g darált mogyoró
    • pár kocka csokoládé
    • lehet marcipán virágot is tenni dísznek még

    Elkészítése:
    A piskóta: A tojás sárgáját az 5 kanál porcukorral jól kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a sárgájával, majd kanalanként óvatos mozdulatokkal belekeverjük az 5 kanál lisztet. Sütőformába sütőpapírt teszünk majd beletöltjük a masszát és meleg sütőben megsütjük.

    Töltelék: A pudingot megfőzzük, majd ha langyosra kihűlt belekeverjük a margarint, és a mogyorót. Hagyjuk még egy kicsit hűlni. Ezután a kisült piskótát ketté vágjuk és beletöltjük a krémet.

    Díszítés: A felvert tejszínhabot elterítjük a tortán egy lapáttal,majd megszórjuk mogyoróval. A csokit megolvasztjuk és kicsit kihűtjük, ne forrón öntsük rá.Ezután szépen rácsurgatjuk, tetszőleges módon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá