Mogyorós-vaníliás torta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 0,5 l tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 100 g darált mogyoró
- 2-3 kanál margarin
Díszítés:
- 1,5 dl habtejszín
- 60 g darált mogyoró
- pár kocka csokoládé
- lehet marcipán virágot is tenni dísznek még
Elkészítése:
A piskóta: A tojás sárgáját az 5 kanál porcukorral jól kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a sárgájával, majd kanalanként óvatos mozdulatokkal belekeverjük az 5 kanál lisztet. Sütőformába sütőpapírt teszünk majd beletöltjük a masszát és meleg sütőben megsütjük.
Töltelék: A pudingot megfőzzük, majd ha langyosra kihűlt belekeverjük a margarint, és a mogyorót. Hagyjuk még egy kicsit hűlni. Ezután a kisült piskótát ketté vágjuk és beletöltjük a krémet.
Díszítés: A felvert tejszínhabot elterítjük a tortán egy lapáttal,majd megszórjuk mogyoróval. A csokit megolvasztjuk és kicsit kihűtjük, ne forrón öntsük rá.Ezután szépen rácsurgatjuk, tetszőleges módon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »