Mogyorós-vaníliás torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 5 ek liszt
  • 5 ek porcukor
  • 5 tojás

Töltelék:

  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 100 g darált mogyoró
  • 2-3 kanál margarin

Díszítés:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 60 g darált mogyoró
  • pár kocka csokoládé
  • lehet marcipán virágot is tenni dísznek még

Elkészítése:
A piskóta: A tojás sárgáját az 5 kanál porcukorral jól kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a sárgájával, majd kanalanként óvatos mozdulatokkal belekeverjük az 5 kanál lisztet. Sütőformába sütőpapírt teszünk majd beletöltjük a masszát és meleg sütőben megsütjük.

Töltelék: A pudingot megfőzzük, majd ha langyosra kihűlt belekeverjük a margarint, és a mogyorót. Hagyjuk még egy kicsit hűlni. Ezután a kisült piskótát ketté vágjuk és beletöltjük a krémet.

Díszítés: A felvert tejszínhabot elterítjük a tortán egy lapáttal,majd megszórjuk mogyoróval. A csokit megolvasztjuk és kicsit kihűtjük, ne forrón öntsük rá.Ezután szépen rácsurgatjuk, tetszőleges módon.