Mogyorólisztes leg-leg torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 13 dkg fehér liszt
- 15 dkg mogyoró liszt
- 1 dl olaj
- 1 kk fahéj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 bögre darálatlan mák
- 3 nagyobb alma
- 2 dl langyos víz
Krém:
- 4 dl tej
- 2 csapott ek mogyoró liszt
- 12 dkg cukor
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
- 12 dkg margarin
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1 tk instant kávé
- kevés víz
Csoki díszítés:
- kb 1/2 tábla étcsoki
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a szódabikarbónát és a vizet is, majd jól elkeverjük fakanál segítségével. Végül beletesszük a fahéjat és az előzőleg megtisztított és kockára vágott almát is.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt torta formába (nálam 24 cm-es) kanalazzuk és előmelegített sütőben, kb 175 C°-on 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk, mert minden sütő más! Miután kész, rácson hagyjuk hűlni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. Kevés tejben kikeverjük a lisztet, a cukrot és a pudingport, majd a többihez öntve, sűrűre főzzük, hűtjük, majd a puha margarinnal összedolgozzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
A mázhoz porcukrot darálunk, amit átszitálunk. Az instant kávét vízzel kikeverjük, majd a cukorhoz adjuk. Keverés közben meglátjuk, milyen állagú, ha szükséges még adjunk hozzá egy kevés vizet, de ne legyen híg. Inkább apránként hígítsuk.
Ha elkészült, a tortára csorgatjuk és hagyjuk megszilárdulni. Amikor megkeményedett a máz, a csoki díszítés következik. Víz gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat majd zacskóba töltjük, melyre előzőleg egy icipici lyukat vágtunk. Ezen a lyukon keresztül csíkozzuk illetve mintázzuk a tortát kedvünk szerint.
Ha a csoki is megszilárdult elkészült a tortánk!