Mogyoró”lisztes”-capuccino torta recept

Hozzávalók:
22 cm-es torta karikához
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt)
- 16 dkg kristály cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl növényi habtejszín
- 2 ek capuccino por
- 2 ek mogyoró likőr(opcionális)
A díszítéshez:
- 10 dkg darált mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra 5 db, egyenként 22 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd sütőlemezre helyezzük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor háromnegyedével és egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojások sárgáját kihabosítjuk. A két masszát óvatosan, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a lisztes keveréket.
Illatozó, könnyed tészta alapot kapunk, amit az előkészített, sütőpapírra rajzolt körökben elosztunk, vékony torta lappá kenve mindet. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Kis pihentetés után, egy éles hosszú késsel a tészta korongok alá vágunk, vigyázva, mert törhetnek! A kissé ragacsos felszín természetes! Nem hiba ! :D
A lapokat, sütőpapíron megfordítjuk és teljes kihűlésig egymásra téve(papírostól) tároljuk.
A tejszínhabot a capuccino porral, félkemény habbá verjük, ha szeretnénk itt adjuk hozzá a mogyoró likőrt, majd tovább habosítunk és betöltjük vele a lapokat.
A torta oldalát és tetejét is vékonyan lekenjük, hogy a darált mogyoróval be tudjuk panírozni. Ízlé szerint díszítjük és legalább 1 órán át hagyjuk össze érni az ízeket :D
Nagyon könnyed és légies tortácska a jutalmunk, aminek nagyon különleges ízvilágot kölcsönöz az intenzíven mogyorós piskóta aromája.
Nagyon egyszerű, de annál látványosabb tortánk kerekedik!
Kötényeket felkötni! Kísérletezésre fel :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »