Mogyoró”lisztes”-capuccino torta recept
Hozzávalók:
22 cm-es torta karikához
A piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt)
- 16 dkg kristály cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl növényi habtejszín
- 2 ek capuccino por
- 2 ek mogyoró likőr(opcionális)
A díszítéshez:
- 10 dkg darált mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra 5 db, egyenként 22 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd sütőlemezre helyezzük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor háromnegyedével és egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojások sárgáját kihabosítjuk. A két masszát óvatosan, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a lisztes keveréket.
Illatozó, könnyed tészta alapot kapunk, amit az előkészített, sütőpapírra rajzolt körökben elosztunk, vékony torta lappá kenve mindet. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Kis pihentetés után, egy éles hosszú késsel a tészta korongok alá vágunk, vigyázva, mert törhetnek! A kissé ragacsos felszín természetes! Nem hiba ! :D
A lapokat, sütőpapíron megfordítjuk és teljes kihűlésig egymásra téve(papírostól) tároljuk.
A tejszínhabot a capuccino porral, félkemény habbá verjük, ha szeretnénk itt adjuk hozzá a mogyoró likőrt, majd tovább habosítunk és betöltjük vele a lapokat.
A torta oldalát és tetejét is vékonyan lekenjük, hogy a darált mogyoróval be tudjuk panírozni. Ízlé szerint díszítjük és legalább 1 órán át hagyjuk össze érni az ízeket :D
Nagyon könnyed és légies tortácska a jutalmunk, aminek nagyon különleges ízvilágot kölcsönöz az intenzíven mogyorós piskóta aromája.
Nagyon egyszerű, de annál látványosabb tortánk kerekedik!
Kötényeket felkötni! Kísérletezésre fel :D