Mogyoró”lisztes”-capuccino torta recept

Hozzávalók:
22 cm-es torta karikához
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt)
- 16 dkg kristály cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl növényi habtejszín
- 2 ek capuccino por
- 2 ek mogyoró likőr(opcionális)
A díszítéshez:
- 10 dkg darált mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra 5 db, egyenként 22 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd sütőlemezre helyezzük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor háromnegyedével és egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojások sárgáját kihabosítjuk. A két masszát óvatosan, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a lisztes keveréket.
Illatozó, könnyed tészta alapot kapunk, amit az előkészített, sütőpapírra rajzolt körökben elosztunk, vékony torta lappá kenve mindet. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.
Kis pihentetés után, egy éles hosszú késsel a tészta korongok alá vágunk, vigyázva, mert törhetnek! A kissé ragacsos felszín természetes! Nem hiba ! :D
A lapokat, sütőpapíron megfordítjuk és teljes kihűlésig egymásra téve(papírostól) tároljuk.
A tejszínhabot a capuccino porral, félkemény habbá verjük, ha szeretnénk itt adjuk hozzá a mogyoró likőrt, majd tovább habosítunk és betöltjük vele a lapokat.
A torta oldalát és tetejét is vékonyan lekenjük, hogy a darált mogyoróval be tudjuk panírozni. Ízlé szerint díszítjük és legalább 1 órán át hagyjuk össze érni az ízeket :D
Nagyon könnyed és légies tortácska a jutalmunk, aminek nagyon különleges ízvilágot kölcsönöz az intenzíven mogyorós piskóta aromája.
Nagyon egyszerű, de annál látványosabb tortánk kerekedik!
Kötényeket felkötni! Kísérletezésre fel :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »