Mogyoró”lisztes”-capuccino torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyoró”lisztes”-capuccino torta

Hozzávalók:
22 cm-es torta karikához

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt)
  • 16 dkg kristály cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dl növényi habtejszín
  • 2 ek capuccino por
  • 2 ek mogyoró likőr(opcionális)

A díszítéshez:

  • 10 dkg darált mogyoró

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra 5 db, egyenként 22 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd  sütőlemezre helyezzük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor háromnegyedével és egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojások sárgáját kihabosítjuk. A két masszát óvatosan, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a lisztes keveréket.

Illatozó, könnyed tészta alapot kapunk, amit az előkészített, sütőpapírra rajzolt körökben elosztunk, vékony torta lappá kenve mindet. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.

Kis pihentetés után, egy éles hosszú késsel a tészta korongok alá vágunk, vigyázva, mert törhetnek! A kissé ragacsos felszín természetes! Nem hiba ! :D

A lapokat, sütőpapíron megfordítjuk és teljes kihűlésig egymásra téve(papírostól) tároljuk.

A tejszínhabot a capuccino porral, félkemény habbá verjük, ha szeretnénk itt adjuk hozzá a mogyoró likőrt, majd tovább habosítunk és betöltjük vele a lapokat.

A torta oldalát és tetejét is vékonyan lekenjük, hogy a darált mogyoróval be tudjuk panírozni. Ízlé szerint díszítjük és legalább 1 órán át hagyjuk össze érni az ízeket :D

Nagyon könnyed és légies tortácska a jutalmunk, aminek nagyon különleges ízvilágot kölcsönöz az intenzíven mogyorós piskóta aromája.

Nagyon egyszerű, de annál látványosabb tortánk kerekedik!

Kötényeket felkötni! Kísérletezésre fel :D