Mirinda torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 4 ek porcukor
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 0,7 dl olaj
Krém:
- 6-8 ek porcukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 2 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
Mirindás krém:
- 3,5 dl szénsavas, narancsos üdítő
- 1 cs vaníliás pudingpor
Málnás krém:
- 3,5 dl szénsavas, málnás üdítő
- 1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgákat fehéredésig keverjük 2 ek porcukorral, majd szép lassan hozzáadjuk az olajat. A fehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a habhoz forgatjuk a sárgás masszával együtt. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formából kivesszük és rácson kihűtjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a margarint és a reszelt citromhéjat, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
Az üdítőkbe egyenként belekeverjük a pudingporokat és sűrűre felfőzzük.
A tortalapot visszatesszük a formába, rákenjük a túrókrém felét, erre ráöntjük a langyos málnás krémet és megvárjuk amíg megdermed. Akár a hűtőbe is betehetjük. Erre kerül a túrókrém másik fele és végül a mirindás puding.
A torta oldalát kitehetjük babapiskótával, tetejét tejszínhabbal és csoki díszekkel díszítettem.