Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mirella torta recept

Mirella torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 200 g háztartási keksz
    • 100 g vaj

    Töltelék:

    • 200 g krémsajt
    • 200 g túró
    • 180 ml tejszín
    • 1 ek citromlé
    • 6 ek porcukor
    • 0,5 gránátalma
    • 10 g zselatinpor
    • 50 ml forró víz

    Zselé:

    • 350 g eper
    • 100 ml víz
    • 3 ek cukor
    • 50 ml víz
    • 10 g zselatinpor

    Elkészítése:

    A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A krémsajtot, a túró és a tejszínt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd újból átkeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.

    A kész krém 2/3-át ráöntjük a kekszes alapra, megszórjuk a gránátalmával, és ráöntjük a maradék krémet. Hideg helyen hagyjuk kb. 4 órát megdermedni.

    Ezután elkészítjük a zselét. Az epret, a vizet és a cukrot feltesszük forrni. A zselatint feloldjuk a kevés forró vízben, majd hozzáadjuk az eperhez. Alaposan átkavarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután rákanalazzuk a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 4 órát állni hagyjuk.

    A mirella torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 228 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá