Mirella torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mirella torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200 g háztartási keksz
  • 100 g vaj

Töltelék:

  • 200 g krémsajt
  • 200 g túró
  • 180 ml tejszín
  • 1 ek citromlé
  • 6 ek porcukor
  • 0,5 gránátalma
  • 10 g zselatinpor
  • 50 ml forró víz

Zselé:

  • 350 g eper
  • 100 ml víz
  • 3 ek cukor
  • 50 ml víz
  • 10 g zselatinpor

Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A krémsajtot, a túró és a tejszínt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd újból átkeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.

A kész krém 2/3-át ráöntjük a kekszes alapra, megszórjuk a gránátalmával, és ráöntjük a maradék krémet. Hideg helyen hagyjuk kb. 4 órát megdermedni.

Ezután elkészítjük a zselét. Az epret, a vizet és a cukrot feltesszük forrni. A zselatint feloldjuk a kevés forró vízben, majd hozzáadjuk az eperhez. Alaposan átkavarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután rákanalazzuk a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 4 órát állni hagyjuk.