Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Zselé:
Elkészítése:
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A krémsajtot, a túró és a tejszínt alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, majd újból átkeverjük. A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük.
A kész krém 2/3-át ráöntjük a kekszes alapra, megszórjuk a gránátalmával, és ráöntjük a maradék krémet. Hideg helyen hagyjuk kb. 4 órát megdermedni.
Ezután elkészítjük a zselét. Az epret, a vizet és a cukrot feltesszük forrni. A zselatint feloldjuk a kevés forró vízben, majd hozzáadjuk az eperhez. Alaposan átkavarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután rákanalazzuk a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 4 órát állni hagyjuk.